Děkujeme
Bůh nás spojil, Ďábel nám to odsvědčil.
A my si připomněli, že společenství je zdrojem lásky, štěstí a přináležení.
Bez vás nejsme nic.
Děkujeme
Bůh nás spojil, Ďábel nám to odsvědčil.
A my si připomněli, že společenství je zdrojem lásky, štěstí a přináležení.
Bez vás nejsme nic.
Ofiko fotky od našeho svatebního fotografa Kuby Červenky jsou v odkazu níže. Dívejte se, stahujte si, tiskněte si nad svá ne/manželská só/lože.
https://photos.app.goo.gl/J2j1EN1hMRDwPwpE7
Pokud máte nějaké fotky ze svatby, párty aj., které chcete sdílet, budeme rádi, když nám je nasdílíte přes svoji oblíbenou platformu.
Vše zaslané, pokud si nebudete přát jinak, bude k nahlédnutí a stažení zde.
Blančin strýc natočil pěkných pár minut našeho důležitého dne na kameru drona. Našel by se mezi vámi někdo, kdy by byl schopen a ochoten video sestříhat? Jsou tam momenty pod dubem, přelety nad Lhotkou a únos nevěsty (COŽE ????).
Děkujeme za každý dar - hmotný i finanční. Naši domácnost už zdobí oblaka i lebka, javor i fíkus jsou zasazeny a všechno je :)
Část z vašich darů, dvacet pět tisíc korun, jsme poslali na hlavní dárcovský účet Člověka v tísni. Vážíme si jejich práce a věříme jí. A část štěstí a dobré vůle, kterou jste nás podarovali, jsme měli potřebu poslat potřebným.
Děkujeme všem za pomoc s přípravami i průběhem svatebního víkendu. Byla to krásná práce a velká radost.
Lhotka rychloPickles
Nálev dělám dost od oka dle chuti, ale základní poměr je: 1 díl vody, 0,125 dílu octa, 0,125 dílu cukru, 0,0625 mořské soli (tj. poměr 16 : 2 : 2 : 1; můžete případně více ), bobkový list, nové koření, celý pepř, hořčicová semínka - a vše svařit pár minut. Poté cedit teplé na zeleninu. V některých skleničkách byla zelenina obohacena o zázvor, chilli a česnek. Nechat vychladnout a poté odležet alespoň 3 dny v lednici.
Vegan svíčková
Klasicky dozlatova na slunečnicovém oleji opečená kořenová zelenina (2 díly mrkev, 1 díl celer, 1 díl petržel), 2 l zeleninového vývaru, 1 l přes noc namočených mandlí, 0.5 l namočených kešu - vše povařit 15 min poté dohladka umixovat. Přidat sirup ze svářených bobkových listů, nového koření, celého pepře. (0.3 l vody, 10 nových kořenů, 8 bobkových listů, 20 kuliček pepře, 2 lžice cukru a 50 ml octa). Poté dochutit dle potřeby - ocet, cukr, sůl, pepř. Případně dohustit troškou bramborového škrobu s vodou. Ideálně nechat vychladnout přes noc (v lednici).
Seitan roast
pšeničný lepek, mandle namočené rozmleté i s nálevem, vařená čočka i s vývarem v poměru asi 2:0,5:1, sůl, pepř dle chuti. Propracovat a nechat 1 hodinu odležet v lednici. Poté vařit na páře minimálně 1.5 hodiny.
Hovězí na víně
Zadní hovězí marinovat přes noc v rozmixované cibuli (2-3 ks) se suchým červeným vínem (1 lahev bordeaux), rozmarýnem, tymiánem, bobkovým listem, solí a pepřem. Poté vyndat z marinády, zprudka opečt ze všech stran, přelít použitou marinádou a přidat trošku vody a dále pomalu péct na 110 stupňů Celsia 5-7 hodin do měkka. Poté šťávu precedit, přidat hovězí vývar dle chuti či potřeby a dohustit hodně máslovou jíškou. Provařit alespoň 20 minut.
Vícero dotazů padlo na záznam řeči našeho oddávajícího. Záznam nemáme, ale řeč ano. No a kdyby se chtěl někdo přiučit něčemu o nás, přikládáme svatební kvíz od Maťa.
prsteny: DickWolf, IG dick____wolf
šaty nevěsty: Férovky
oblek ženicha: SuitsUP
květiny: Farma V Javorové aleji, Pelhřimov
mechový polštářek na prsteny: Krajinárium, Fanda Štika, IG krajinarium
koláčky: Cukrárna Závodská, Gutova 70, P10; 724 680 554
dort velký veganský: Alží :)
dorty menší: Libor Šuhajek, Nová Včelnice, 602 437 539
výslužkové perníčky: Pavli Popelková, www.tadyjepopelcino.cz -recept
kapela: Jindra Kelíšek a band - https://harmonikar.net/
Našlo se pár věcí a už víme, že některé věci se naopak nenašly...
U panenky každopádně nevíme, zda ji Lada dostala nebo si ji vzala. Umí zpívat a jmenuje se Nana.
Vyspal se někdo s někým, s kým se vyspat neměl nebo to, slovy Karla Gotta, rozhodně nečekal?
My to nevíme. Ale doufáme, že ano. Tedy alespoň Jelen doufá. Protože má rád drama.